Cochinillo asado - Txerrikume errea - Artadia

TXERRIKUME ERREA ERREZETA

Osagaiak:

 

Errezeta:

ARTADIA txerrikume errea jaki prestatua izanik oso erraz eta denbora gutxian prestauko dugu plater hau.

  1. Atera txerrikume errea ontzitik. Barruan duen salda eta gelatina ontzitxo batean gordeko dugu geroko.
  2. Labea 220-250 gradutan berotzen jarri.
  3. Behin labea ongi berotu denean, jarri txerrikumea labeko plakan eta sartu labean. Iada gatza badarama, beraz ez diogu ezer gehitu beharko.
  4. Labean 40-45 minutuz edukiko dugu, eta azken 10 minitutan labeak grila badu jarriko diogu. Grila jarri aurretik ozpin edota limoi zuku pixka bat bota diezaiokegu azala kurruskatzen laguntzeko.
  5. Azala hausten dela ikusten dugunean platera prest izango dugu.
  6. Labean, errege sagar, patata batzuk egiteko aprobetxatu genezake eta horrela plateraren lagungarri moduan primeran etorriko zaizkigu.
  7. Lehen kendutako salda eta gelatina ontzi txiki batean berotu eta labetik atera ostean botako diogu.

 

Txerrikume errea

Leave a Comment

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Shopping Cart