Osagaiak:
- ARTADIA saiheki errea.
- Osagarriak: Baratzuri ale bat, kopa bat ardo zuri eta 1-2 piperbeltz ale.
Errezeta:
Tenperatura baxuan erretako ARTADIA saiheskia, jaki prestatua izanik oso erraz eta denbora gutxian prestauko dugu plater hau.
- Atera saiheski errea ontzitik.
- Labea berotzen jarri 200 gradutan.
- Behin labea berotu dugunean, saiheskia laberako egokia den ontzi batean jarri eta barruan sartuko dugu. Saihetsak bere gatz dosia darama, beraz, ez da beharrezkoa gehitzea.
- Bitartean, saroia prestatuko dugu. Mortero batean baratxuri ale bat eta piperbeltza jarriko ditugu. Aromak atera daitezen birrinduko ditugu, eta azkenik, ardo zuria gehitu eta nahastu egingo dugu.
- Handik 15 minututara, haragia egin dugun nahasketarekin buztiko dugu eta saiheskiari buelta emango diogu. Beste 15 minutuz erreko dugu labean.
- Saihets errea bere saltsarekin plateratuko dugu. Gure gustuko saltsaren batekin lagun dezakegu, piper pikiloekin adibidez.