Receta Codillo Asado

Euskal Herriko ukondo erreen artisau onenak

Ukondo errea, tenkatu orduko desegiten den gozamena, Euskal Herrian izen-abizenekin egiten da. Hemen ez da bakarrik ondo prestatzen: mimoz, pazientziaz eta tradizioarekiko errespetuz prestatzen da. Hona hemen ukondo errea artisau eran egiten duten ekoizle batzuk.

 

1. Artadia (Getaria, Gipuzkoa)

Artadiako Ukondo Errea

Eguzkitza baserritik bertatik, Artadiak historia, lurra eta sua uztartzen dituen errezeta baten bidez prestatzen du bere ukondoa. Bertan hazitako txerriak, osagai naturalak, tenperatura baxuko sukaldea eta gehigarririk gabe. Emaitza: benetako zaporea duen ukondoa, igande arratsaldeko bazkari baten usaina duena.

🔗 Zuk zeuk prestatu nahi duzu edo laguntzeko osagarriak bilatzen? Hona hemen Artadiako ukondo errea prestatzeko errezeta osoa.

 

2. Ezkurtxerri (Gipuzkoa)

Ezkurtxerriko Ukondo Errea

Ezkurtxerrik tenperatura baxuko erreketa menperatzen du. Duroc arrazako txerriak erabiltzen dituzte eta euren ukondoak zapore bizi eta testura gozoa du. Ontziratua eta berotzeko prest.

 

3. Goaztarren Okela (Mungia, Bizkaia)

Labe zaharrean prestatzen dute ukondoa, egurrarekin. Kanpoalde kurruskaria eta barrualde samurra lortzen dute. Gatza, baratxuria eta euren baratzeko tipula gorri bakarrik erabiltzen dute.

 

 

 

Nola prestatu benetako ukondo errea

Giltza da: tenperatura baxua eta denbora. Ukondo on batek 5-7 ordu behar ditu bere puntura iristeko. Etxean saiatu nahi baduzu edo dagoeneko prestatua duzun bat lagundu nahi baduzu, Artadiak errezeta bikaina eskaintzen dizu:

🔪 👉 Ikusi pausoz pauso Artadiaren errezeta

Erregenerazio aholkuak, lagungarriak eta barrutik mamitsu eta kanpotik kurruskari uzteko trikimailuak jasotzen ditu, Euskal baserrietako moduan.

 
 

Eta zuk, zein aukeratuko zenuke?

Artadiaren klasikoa edo Mungiako sagarno ukitua duen bertsioa. Ukondo errea bizirik dago oraindik Euskal Herrian. Eta hoberena? Etxean izan dezakezu labea piztu gabe ere.

📦 Gomendioa: eskatu aldez aurretik. Ukondo onak hegan egiten du.

Gehiago jakin nahi duzu ukondo errea eta Artadiaz?

Artadiaren ukondoa ez da produktu hutsa; haien bizimoduaren isla da. Euren txerriak hazten dituzte, euren lantegian guztia prestatzen dute, eta errezeta tradizionalari eusten diote gehigarririk gabe.

  • 🌿 Getariako baserrian egindako artisau prozesua
  • 🐖 Errespetuz hazitako txerriak, presarik gabe
  • 🔥 Tenperatura baxuko erreketa, testura mamitsu eta zapore sakonarekin
  • 📦 Hutsean ontziratua, berotu eta gozatzeko prest

Ezagutu gehiago haien filosofia, produktuak eta nola eskuratu ukondo hau online dendan: Artadia bisitatu

 

Shopping Cart